Складові для тіста (або беремо готове тісто)
- борошно з твердих сортів пшениці – 200 г (може знадобитися більше);
- вода – 110 мл;
- оливкова олія – 40 мл;
- сіль за смаком.
Складові для начинки і соусу
- рікотта – 500 г;
- лимони – 3 шт;
- сир твердий – 100 г;
- часник – 2 зубчики;
- сіль
Приготування тіста для равіолі:
Спочатку зробимо часникове масло.
Розтопити масло на повільному вогні, додавши часник. Смажити до гарного карамельного кольору. Змішати рікотту з соком двох лимонів і з цедрою трьох. Потім додати сир, сіль і перець. Переложити начинку в кондитерський мішок і прибрати в холодильник.
Просіюємо борошно. Зверніть увагу. Важливо використовувати саме тверді сорти пшениці, тільки так ми отримаємо правильно тісто для равіолі. Викладаємо борошно гіркою на стіл, робимо в ній заглиблення. Додаємо масло, сіль, наливаємо воду і поступово перемішуємо для однорідності. Пам’ятайте, що тісто краще готувати в прохолодному приміщенні, руки також слід періодично охолоджувати.
Викладаємо тісто на стіл і вимішуємо. Оптимальний час для вимішування – 10-15 хвилин. Обертаємо тісто харчовою плівкою або рушником і прибираємо в холодильник на 20-30 хвилин. Це необхідно для того, щоб клейковина тіста «вступила в дію», і тісто стало більш еластичним.
Запам’ятайте, під час приготування равіолі, тісто потрібно розкатувати дуже тонким шаром. Хороше тісто виходить еластичним, але в той самий час щільним і піддатливим.
Другий етап. Начиняємо равіолі.
Розрізаємо тісто на тонкі смужки. Потім на одну смужку на рівних відстанях кладемо рікотту. Накрити другою половинкою тісто. Добре їх з’єднати між собою і нарізати на порції. Залишається тільки відварити равіолі: закип’ятити воду і варити 5 хвилин. Подавати с часниковим маслом.